ped-in.gr

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων

Κ.Ε.Δ.Ε. - Δελτία Τύπου

Subscribe to Ροή Κ.Ε.Δ.Ε. - Δελτία Τύπου
δικτυακός τόπος
Ενημερώθηκε: πριν από 21 λεπτά 37 δευτερόλεπτα

Στον «αέρα» εκατοντάδες έργα Δήμων σε όλη τη χώρα, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Ως 5 δις ευρώ η ζημιά για την Αυτοδιοίκηση

πριν από 4 ώρες 19 λεπτά

Από 3,5 μέχρι και 5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που θα προκληθεί στους Δήμους όλης της χώρας, σε περίπτωση που δεν υπάρξει παράταση στο ΕΣΠΑ που λήγει στο τέλος του 2015, αφού δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα. Ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να κληθούν οι Δήμοι να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για τα έργα αυτά.

 

Το πρόβλημα όμως έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερο για όλους τους Δήμους για έναν επιπλέον λόγο. Τα έργα έχουν «παγώσει» εξαιτίας της αδυναμίας της Κεντρικής Κυβέρνησης να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εικόνα που έχει η ΚΕΔΕ από 191 δήμους της χώρας, τα έργα που έχουν σταματήσει υπολογίζονται στα 459. Η εικόνα που θα διαμορφωθεί εκτιμάται ότι είναι πολύ χειρότερη κι αυτό θα αναδειχθεί, όταν θα ολοκληρωθεί ακόμα η καταγραφή του συνόλου των έργων που έχουν σταματήσει.

 

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατήγγειλε ότι ως δήμαρχος Αμαρουσίου δεν έχει λάβει από τη περιφέρεια Αττικής τα απαιτούμενα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για έργα ΕΣΠΑ. Κι αυτό έχει συμβεί γιατί η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε αντί να διαθέσει τα χρήματα που έχει για έργα στους Δήμους, να τα καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με την πρόβλεψη της περίφημης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε ψηφίσει η απελθούσα Κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα σήμερα τα χρήματα αυτά να λείπουν από το Ταμείο της Περιφέρειας και να μην είναι δυνατή η εκταμίευσή τους για να χρηματοδοτηθεί η εκτέλεση μιας σειράς απαραίτητων έργων.

 

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. τέθηκε και το ερώτημα αν έχει ζητηθεί επίσημα από την απελθούσα Κυβέρνηση γραπτό αίτημα της χώρας για παράταση του ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου.Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να αποσταλεί επιστολή προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, από τους οποίους θα ζητείται να ενημερωθεί η ΚΕΔΕ αν έχει τελικά σταλεί από την κυβέρνηση στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα γραπτό αίτημα από τη χώρα μας, για την παράταση ολοκλήρωσης των έργων που χρηματοδοτούνται από το τρέχων ΕΣΠΑ.

 

Στο ίδιο έγγραφο η ΚΕΔΕ θα ζητεί να ενημερωθεί, πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση τους και αν θα υπάρξει παράταση. Σε διαφορετική περίπτωση η μη συνέχιση των έργων εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό θα αναζητηθεί τρόπος προκειμένου να καλύπτονται νομικά οι δήμοι.

 

Προς την κατεύθυνση ξεμπλοκαρίσματος της χρηματοδότησης των έργων θα επιδιωχθεί να υπάρξει συνάντηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Αν και η ΚΕΔΕ εδώ και καιρό έχει επισημάνει το πρόβλημα και ζητεί να υπάρξει χρονική παράταση ενός τουλάχιστον έτους, στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων που περιλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου, αυτό δεν έχει καταστεί μέχρι σήμερα δυνατό.

 

Παράλληλα, χωρίς να ευθύνονται οι Δήμοι, δημιουργούνται τεράστιες ευθύνες για τις δημοτικές αρχές ( δημοσιονομικές, ποινικές, πειθαρχικές κλπ) από την πιθανή ματαίωση των έργων, αλλά και την υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί για την χρηματοδότησή τους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Τρί, 09/01/2015 - 16:05

Στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2015 στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

 

Τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης είναι:

 

– Η διακοπή χρηματοδότησης έργων ΕΣΠΑ

 

– Η πορεία χρηματοδότησης δήμων από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ 2015-09-01

 

– Ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και των πρωτοβουλιών θέσπισης πλαισίου για τη διαχείριση Αναλωθέντων Καυσίμων και Ραδιενεργών Αποβλήτων

 

– Παρατηρήσεις σχετικά με την ΚΥΑ ΥΠΕΣΔΑ για τον «Πρότυπο κανονισμό λειτουργίας δημοτικών, παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών»

 

– Παράταση λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

 

– Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για τη περίοδο 2015.

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ – Προσκλήσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη σε υπουργούς

Δευ, 08/31/2015 - 13:35

Πρόσκληση προκειμένου να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου απευθύνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με επιστολή του προς τους νέους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη, Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Νικόλαο Χριστοδουλάκη, Υγείας Αθανάσιο Δημόπουλο, Εργασίας, Δημήτρη Μουστάκα, Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα.

 

Η ενημέρωση των υπηρεσιακών υπουργών κρίνεται αναγκαία, καθώς η αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει ένα μεγάλο βάρος σε σχέση με την κρίση και την κοινωνική συνοχή.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η θέση της ΚΕΔΕ, πως μέσω της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα.

 

Ειδικότερα τα θέματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης είναι:

  • Τα τεράστια προβλήματα εφαρμογής των έργων που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
  • Το μεταναστευτικό
  • Θέματα υγείας που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση
  • Η αντιμετώπιση του φαινόμενου της ακραίας φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα μέσω της έναρξης υλοποίησης των παρεμβάσεων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος της Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που επί μακρόν καθυστερούν.
  • Η καθυστέρηση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την παροχή Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους πολίτες από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
  • Η έλλειψη χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τα έργα που υλοποιούν οι Δήμοι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-13
  • Η εκρηκτική αύξηση του φαινομένου της διακοπής των εργασιών από τους αναδόχους των υλοποιούμενων συγχρηματοδοτούμενων έργων, ως απόρροια της μη χρηματοδότησης, αλλά και τις σοβαρότατες επιπτώσεις του, καθώς και την αναγκαιότητα της άμεσης υποβολής αιτήματος παράτασης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. της περιόδου επιλεξιμότητας του ΕΣΠΑ 2007-13 μέχρι την 31-12-2016

 

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.00, στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα).

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

H Κ.Ε.Δ.Ε διαψεύδει κατηγορηματικά το αναληθές περιεχόμενο αναρτήσεων σε ιστοσελίδες σχετικά με δήθεν έγκριση δαπανών από το Διοικητικό της Συμβούλιο

Τετ, 08/26/2015 - 16:29

Η Κ.Ε.Δ.Ε εκφράζει την αγανάκτησή της για το ψευδές περιεχόμενο αναρτήσεων σε ορισμένες ιστοσελίδες, όπου αναληθώς αναφέρεται ότι εγκρίθηκαν σήμερα από το Δ.Σ. δαπάνες ύψους 33.600 ευρώ , που αφορούν «οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση μελών του Διοικητικού και Εποπτικού της Συμβουλίου καθώς και τη μετακίνηση και διαμονή προσκεκλημένων Δημάρχων για τη συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου 2015».

Στις ίδιες αναρτήσεις επίσης αναφέρεται ψευδώς ότι εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 739 ευρώ, για αγορά κινητού τηλεφώνου για τις ανάγκες του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε..

Οι συντάκτες των συγκεκριμένων αναρτήσεων βιάστηκαν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και με τον τρόπο αυτό δεν εκτέθηκαν μόνον οι ίδιοι προσωπικά, αλλά μαζί εξέθεσαν και τις ιστοσελίδες που εργάζονται .

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών επισημαίνουμε ότι

Πρώτον, η αλήθεια είναι ότι στο σημερινό Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ήρθε προς έγκριση η εισήγηση της Υπηρεσίας για την έγκριση προϋπολογισθείσας δαπάνης ύψους 6.380 ευρώ, που αφορούν την κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διαμονής των 11 προσκεκλημένων Δημάρχων νησιωτικών και παραμεθόριων Δήμων, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 26ης Αυγούστου, που είχε ως θέμα τη συζήτηση του προσφυγικού προβλήματος, παρουσία των αρμόδιων Υπουργών της Κυβέρνησης κ.κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου και Θ. Δρίτσα, καθώς κι εκπροσώπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ξεκαθαρίζουμε ότι το ποσό των 6.380 ευρώ αφορά τον προϋπολογισμό της δαπάνης, ο υπολογισμός της οποίας έγινε με βάση όσα προβλέπονται στο Καταστατικό της Κ.Ε.Δ.Ε., κι όχι την πραγματική απολογιστική δαπάνη που θα είναι σημαντικά χαμηλότερη.

Δεύτερον, όσον αφορά τη δαπάνη για αγορά κινητού τηλεφώνου του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., ουδέποτε φυσικά εγκρίθηκε αυτό το ποσό, όπως βιάστηκαν να γράψουν κάποιοι. Η δε αναγραφή του ως θέμα στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων έγινε λανθασμένα και εκ παραδρομής από υπάλληλο της υπηρεσίας, γι’ αυτό κι αποσύρθηκε άμεσα κι εκδόθηκε ορθή επανάληψη.

Σε κάθε περίπτωση, θα εφιστούσαμε στο μέλλον να είναι όλοι περισσότερο προσεκτικοί όταν παρουσιάζουν ως ειλημμένες αποφάσεις που δεν έχουν παρθεί ποτέ από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε..

Όμως εύλογα αναρωτιόμαστε, ποιες σκοπιμότητες υπηρετεί το συγκεκριμένο περιεχόμενο των αναρτήσεων, όταν σήμερα συζητείται στην Κ.Ε.Δ.Ε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό;

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται αντιπροσωπεία δημάρχων περιοχών με μεταναστευτικές ροές και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ

Τρί, 08/25/2015 - 16:59

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα έχει την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 7 μ.μ. αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μεταναστευτικές ροές.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Παρουσία των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Ναυτιλίας Θόδωρου Δρίτσα και των δημάρχων των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μεταναστευτικές ροές η αυριανή συνεδρίαση...

Τρί, 08/25/2015 - 13:19

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Γ. Πατούλη το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αυξημένη εισροή προσφύγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι:  Λέσβου  Σπύρος Γαληνός, Χίου  Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων  Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου  Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης,  η Αναπληρώτρια Υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής  Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

Βασική θέση της ΚΕΔΕ είναι ότι μέσω της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας.

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η συνεργασία Κεντρικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Έχουν προκληθεί οι αναπληρωτές υπουργοί Τασία Χριστοδουλοπούλου και Θόδωρος Δρίτσας και οι δήμαρχοι των περιοχών που...

Δευ, 08/24/2015 - 12:52

Το μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που προκαλούνται στις τοπικές κοινωνίες από την αυξημένη εισροή προσφύγων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους Δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα έχουν προσκληθεί οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, Καλυμνίων Ιωάννης Γαλούζης, Λέρου Μιχάλης Κόλιας, Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττορός, Κω Γεώργιος Κυρίτσης, Ρόδου Φώτιος Χατζηδιάκος, Χάλκης Μιχάλης Πατρός, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

 

Επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί με επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, η Αναπληρώτρια Υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής  Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.

 

Στην επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους αρμόδιους Αναπληρωτές Υπουργούς επισημαίνεται ότι «η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχοντας δεχθεί μηνύματα αγωνίας από Δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούσε το νέο κύμα προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής, σας είχε προσκαλέσει τον περασμένο Απρίλιο σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια της Κυβέρνησης, να μεταφέρει τις προτάσεις των Δήμων και να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ανθρωπιστικού κυρίως περιεχομένου αλλά και συντονισμού ενεργειών μεταξύ της Διοίκησης και της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης».

 

Ωστόσο ο Γ. Πατούλης επισημαίνει πως «από τότε μέχρι σήμερα δυστυχώς τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί αλλά και επεκταθεί στην πολύπαθη πρωτεύουσα και στην παραμεθόριο, απ’ όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούν να βρουν διέξοδο προς άλλες χώρες της Ευρώπης».

 

Μετά την ένταση του φαινόμενου και επειδή τα χειρότερα έρχονται, τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει καλέσει τους Δημάρχους των νησιών και της παραμεθορίου σε κοινή συνεδρίαση την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 12.00, στην οποία σας καλούμε να συμμετέχετε για να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει, ώστε να συντονίσουμε τον βηματισμό μας στην αντιμετώπιση αυτής της εκρηκτικής κατάστασης. Πρότασή μας αποτελεί, πως δια της συνεργασίας του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα για την χώρας μας. Η παρουσία σας λοιπόν, καθώς και εκείνη συνεργατών σας, εάν το κρίνετε σκόπιμο, είναι απολύτως απαραίτητη και γι’ αυτό σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, Email : info@kedke.gr,   kedkegr@gmail.com

Δήλωση Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη: Να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές

Πέμ, 08/20/2015 - 21:01

Η πατρίδα μας, με ευθύνη αποκλειστικά της σημερινής κυβέρνησης, οδηγείται μέσα σε επτά μόλις μήνες σε μια τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση, με μοναδικό διακύβευμα την εφαρμογή ενός προγράμματος που πρόσφατα η συντριπτική πλειοψηφία του Εθνικού Κοινοβουλίου ενέκρινε με την ψήφο της.

Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Όφειλε ο Πρωθυπουργός να αναζητήσει τρόπους συνεννόησης και συνεργασίας με τις υπόλοιπες υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να βγάλει την ελληνική οικονομία από τα αδιέξοδα, κι όχι να μετατρέψει σε εθνικό το εσωκομματικό του πρόβλημα.

Αντί αυτού επιλέγει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η οικονομία και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα κι όχι εκλογές. Η αυτοδιοίκηση απευθύνει έκκληση στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν υπευθυνότητα και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν οι εκλογές.

Σε αντίθετη περίπτωση ο φετινός Σεπτέμβριος θα καταγραφεί ως ο μαύρος Σεπτέμβριος για την Ελλάδα, την οικονομία και τους πολίτες.

Σελίδες

Back to Top