Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Α. Παρίσης, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ: «Να βοηθήσουμε όλοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, για να ξεπεραστεί η πανδημία»

Κέρκυρα 17 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να βοηθήσουμε όλοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, για να ξεπεραστεί η πανδημία.

 

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Η πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) έχει θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές της χώρας και των τοπικών κοινωνιών ενώ έχει ήδη πλήξει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που θρηνεί την τραγική απώλεια ενός ανθρώπου στη Ζάκυνθο.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι υποχρέωση όλων μας, φορέων και πολιτών, να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των εντεταλμένων επιστημονικών οργάνων και να εφαρμόσουμε πιστά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

 

Θεσμοί, φορείς, μικρές και μεγάλες κοινότητες και άτομα οφείλουν να λειτουργήσουν υπεύθυνα, με σεβασμό, ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη συμβάλλοντας στον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και στην προστασία των ευπαθών ομάδων. Το δημόσιο σύστημα υγείας δίνει μια καθοριστική για το μέλλον της κοινωνίας μας μάχη. Κάθε πολίτης μπορεί έμπρακτα να συμπαρασταθεί στο τιτάνιο έργο που ακόμα έχει μπροστά του το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ακολουθώντας τις οδηγίες και παραμένοντας σπίτι, περιορίζοντας τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες.

 

Όπως σε κάθε έκτακτη ανάγκη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών προσπαθώντας να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η ΚΕΔΕ, πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

 

Τα αναγκαία μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και οι γενικότερες συνθήκες σε παγκόσμιο επίπεδο επηρεάζουν αρνητικά και έντονα την οικονομία ιδιαίτερα σε περιοχές σαν τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου η βασικότερη πηγή εισοδήματος, που είναι ο τουρισμός, πλήττεται άμεσα. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες και τους επαγγελματίες στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης που περνάμε δείχνοντας την ίδια αποφασιστικότητα που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων ακολουθώντας τις επιταγές του θεσμικού της ρόλου και ακολουθώντας πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες της κυβέρνησης θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τόσο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας όσο και για την ανάκαμψη από αυτή όταν θα αποτελεί παρελθόν.

Για να γίνει παρελθόν αυτή η πανδημία θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μένοντας στα σπίτια μας και περιορίζοντας τις δραστηριότητες μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Ιδιαίτερα όσοι έρχονται από το εξωτερικό και εκείνοι που επιστρέφουν από άλλες περιοχές της χώρας θα πρέπει, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να παραμένουν για το οριζόμενο απαραίτητο χρονικό διάστημα στα σπίτια τους.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των υπεύθυνων επιστημονικών φορέων και τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ

 

 

Αλέξανδρος Παρίσης