Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
x

Συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών

Κέρκυρα,  25 Αυγούστου 2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών.

Απόφαση Δ.Σ. ΠΕΔ-ΙΝ για το άνοιγμα Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού για την υποστήριξη των πυρόπληκτων Δήμων και συνεισφορά της ΠΕΔ-ΙΝ στον Ειδικό Λογαριασμό ποσού 20.000 Ευρώ.

 

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ ενημερώνει για τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων στον αγώνα για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προτάθηκε το άνοιγμα Ειδικών Τραπεζικών Λογαριασμών από την ΚΕΔΕ καθώς και από τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της Χώρας για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και την αναγέννηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις περιοχές που κάηκαν.

Στη συνέχεια Δήμοι, Φορείς, Επιχειρήσεις και Πολίτες καλούνται να συνδράμουν οικονομικά με την κατάθεση ποσών στους Ειδικούς Τραπεζικούς Λογαριασμούς με στόχο να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων Δήμων.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων μετά την  υπ.αριθμ.9-1/20-8-2021 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προχωρά στο άνοιγμα Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς για την υποστήριξη των πυρόπληκτων Δήμων.

Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα η ΠΕΔ-ΙΝ να συνεισφέρει στον Ειδικό Λογαριασμό το ποσό των 20.000 Ευρώ.

Στη συνέχεια μετά το άνοιγμα του Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού η ΠΕΔ-ΙΝ θα απευθύνει κάλεσμα σε Δήμους, Φορείς, Επιχειρήσεις και Πολίτες για να συνεισφέρουν στην προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών.

Την ευθύνη  του Ειδικού Τραπεζικού Λογαριασμού και του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα έχει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ-ΙΝ η οποία και θα  εισηγείται κάθε φορά στο Δ.Σ. για τη λήψη απόφασης για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών των πυρόπληκτων Δήμων.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΕΔ-ΙΝ είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική για   να εκφραστεί η υποστήριξη και η συμμετοχή της κοινωνίας και των φορέων της στον αγώνα για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πυρόπληκτες περιοχές.

 

Από το Γραφείο Τύπου